Hvordan kan jeg få bedre selvtillit? Dette spørsmålet møter vi veldig ofte i møte med mennesker. Ofte føles det håpløst og umulig å bli bedre i noe, fordi vi lurer på hvordan vi skal få mer selvtillit. 

I denne episoden prater vi om hvordan du kan BYGGE og TRENE opp din selvtillit, og at dette er en aktiv prosess. Du får ikke kjøpt selvtillit på glass, men du kan trene opp din selvtillit i ulike situasjoner i livet. 

Er du idrettsutøver, så kan du bruke formelen vi presenterer i episoden for å bygge selvtillit på banen. Er du ansatt, kan du bruke den til å utvikle ferdigheter på jobb. Ja, uansett hva du gjør, så kan du få mer selvtillit i det du ønsker å ha selvtillit i - HVIS du gjør noe for å bygge den opp.  

Det som mange ofte mangler, er en strategi. En oppskrift. Kanskje du ikke klarer å lage bananpannekaker så bra som du skulle ønske, slik  jeg forteller litt om i episoden. Får jeg bra selvtillit av å lage en drittrøre? Nei! Hvordan kan jeg få bedre selvtillit da? Jo, du kan lage en ny røre, lære og være nysgjerrig på hva du kan gjøre for å forbedre deg. Da kommer selvtilliten ETTER at du har trent. 

Er du gira Shakira på god teori bak dette temaet, så kan du lese mer om Albert Banduras MESTRINGSTRO. Vel verdt et lite dykk om du er litt nerdy!

Kort oppsummert:
Selvtillit er noe du GJØR.
Ikke noe du får.

Når du forstår dette, er det ingenting som kan stoppe deg. Let's go! 

Sosiale medier: 

Facebook: @teamfearlessmind

Instagram: @teamfearlessmind

Hjemmeside: fearlessmind.no 

For barn:

Facebook: @wilmermestring

Instagram: @wilmermestring

Hjemmeside: wilmer.tv

 

Share | Download(Loading)